Schaijk, een werelddorp om je thuis te voelen

30 maart 2018

Schaijk heeft een aantal unieke woonwaarden. Dat voelt iedereen die er kort of langer vertoeft. Als kleine kern tussen grotere plaatsen zoals Oss, Uden en Wijchen biedt het haar inwoners een zeer compleet winkelaanbod, waarmee het een bovenregionale functie vervult. Je komt er niet alleen grote winkelketens tegen, maar ook vele speciaalzaken. De horeca in Schaijk is gezellig en gastvrij en organiseert door het jaar heen leuke evenementen.

Wat ook opvalt is de royale, groene opzet van het dorp met veel vrijstaande woningen op grote percelen. Het maakt het er rustig en ontspannen wonen. Schaijk ligt bovendien midden in het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Dat staat borg voor fantastische wandel- en fietstochten direct vanuit huis. In Herperduin en de Maashorst (4.000 ha) worden bos, heide en cultuurgrond afgewisseld met stuifduinen, beekdalen en vennen, wat jaarlijks vele toeristen trekt. Die brengen het dorp ook graag een bezoek tijdens de jaarlijkse kermis, de braderie en carnaval. Met 70 carnavalsverenigingen laat Schaijk zich ook hier van haar beste kant zien.

Schaijk lééft en verwent haar inwoners met zeer uitgebreide voorzieningen, ook op sport- en verenigingsgebied waaronder bridge, tennis en allerlei andere binnen- en buitensporten. Er heerst een goed ondernemersklimaat, er is volop recreatie en het heeft een perfecte aansluiting op het rijkswegennet (A59/A50/A2). Op dit moment wordt het centrum van het dorp volledig vernieuwd; Zilverlinde vormt het hart van deze vernieuwing.